2012. szeptember 26., szerda

Jó hírét vittük az iskolának...

Szeptember 22-én, szombaton ünnepi alkalom volt a kecskeméti evangélikus templomban. Beiktatták hivatalába a Déli Evangélikus Egyházkerület újraválasztott nem lelkészi vezetőjét, Radosné Lengyel Anna felügyelő asszonyt.

  

 (Az evangélikus hagyomány szerint minden vezetői szinten két személy áll: egy lelkész és egy "laikus", azaz nem lelkészi személy. Őket egyházunkban felügyelőnek hívják. Radosné Lengyel Anna Gáncs Péter püspök úrral a három magyarországi evangélikus egyházkerület közül a Déli Egyházkerületet vezeti, amelyhez Mezőberény is tartozik.)

Az ünnepi alkalmon nemcsak igazgató asszony képviselte iskolánkat. Lengyel Anna felügyelő asszony ugyanis részt vett tanévnyitónkon, és az ott hallottakon fellelkesülve meghívta azt a kis csapatot, akik énekeltek, zenéltek az évnyitón. Így - bár a zenekarból egyelőre egyedül az iskolalelkész az, aki hivatalosan is a Petőfihez tartozik - a mezőberényi fiatalok csapata a mezőberényi evangélikus gimnázium képviseletében vitte jó hírét iskolánknak. A kecskeméti ünnepség is viszonylag hosszúra nyúlt, de ahogy az alább belinkelt tudósítás is említi, a komoly ünnepélyességben üde színfoltot jelentett a kisgyermekek és fiatalok zenéje. Valóban sok-sok pozitív visszajelzést kaptunk a lelkes hallgatóktól.

Kicsit bővebben is írnak az alkalomról az evangelikus.hu oldalon, ahol képgaléria is található...
http://www.evangelikus.hu/aktualis/201eevangelikusnak-lenni-jo-201d-2013-felugyelot-iktatott-a-deli-kerulet



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése