2014. január 1., szerda

Karácsonyi istentisztelet...

...a Sztehlo Általános Iskolában

Rövid beszámoló Zámbóné Karner Anikó igazgatóhelyettes asszony nyomán, valamint képek Pintérné Cziffra Beáta tanárnő jóvoltából...

"Természetesen nagy volt az izgalom december 21-én egész iskolában. Minden felsős évfolyamnak van alsós "kistestvére", 8 órától ezek a testvérosztályok köszöntötték egymást. Az alsósok műsorral és vendégséggel várták a nekik ajándékot készítő felsősöket.
9 órától az osztályközösségek külön-külön folytatták az ünneplést, melyre a pedagógusok nagy odafigyeléssel és szeretettel szervezték a programot, készítették a teremdekorációt, a szülők pedig rengeteg finomságot hoztak össze.
A nap záróakkordja az egész általános iskola és az óvodai dolgozóink közösen tartott istentisztelete volt, melyre mindannyian átvonultunk a katolikus templomba. Itt már kellemes hőmérséklet és elég pótszék várt minket, hogy kényelmesen érezzük magunkat. A templom miliője ünneplőbe öltözött gyermekeink energiáit is lejjebb szabályozta. Külön öröm volt számunkra, hogy a szülők egy kisebb csoportja is velünk tartott, és részt vett ünnepi alkalmunkon.




Az istentiszteleti szolgálatban felnőttek és gyermekek is segédkeztek. 35 fős szépen alakuló kórusunk nemcsak a liturgia részét képező énekekkel szolgált, hanem a nemrég elhunyt Szokolay Sándorra emlékezve az evangélikus zeneszerző karácsonyi dalfeldolgozásaiból is énekelt Velkey Zsuzsa tanárnő vezényletével.

 



Különleges ajándékkal készült a két elsős osztály, akik három hitoktatójukkal - Kinga és Kriszti nénivel, valamint Dávid bácsival - az első karácsony történetét elevenítették fel versben, énekben és koreográfiában.





Az igehirdetés arra hívta fel figyelmünket, hogy az ünnephez közeledve ki kell ürítenünk a szívünkből mindazt, ami gátja lehet annak, hogy Jézus hozzánk is megérkezzen: haragot, irigységet, szeretetlenséget, békétlenséget és ehhez hasonlókat. Legjobb, ha mindezeket teljesen megsemmisítjük - ahogy mi is ledaráltuk az ezeket tartalmazó feliratokat egy iratmegsemmisítőn -, hogy a legszebb ajándékkal, üres szívünkkel fogadhassuk az érkező Úr Jézust. Így részesülhetünk magunk is karácsony igazi ajándékában: a Tőle kapott örömben és békességben."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése