2012. november 20., kedd

Püspöki látogatás iskolánkban

2012. november 15-én, csütörtökön a Déli Evangélikus Egyházkerület elnöksége, azaz Gáncs Péter elnök-püspök és Radosné Lengyel Anna kerületi felügyelőasszony látogatott el iskolánkba. Programjuk keretében először részt vettek az iskola 50 éves évfordulójára készített retró kiállítás megnyitóján, ahol püspök úr köszöntő szavakat is mondott az egybegyűlteknek beülve az egykori iskolapadba.




Ezután pedig a pedagógusokkal és az iskola dolgozóival közös értekezletre került sor, ahol először püspök úr lelki útravalója hangzott el az evangélikus Bibliaolvasó útmutató napi igéi kapcsán:

Megismerteted velem az élet útját. (Zsolt 16,11)
Simon Péter így felelt: "Uram, kihez mennénk? Örök élet beszéde van nálad. És mi hisszük és tudjuk, hogy te vagy az Istennek Szentje." (Jn 6,68-69)



Ezt követően egy fórumbeszélgetés keretében lehetőség nyílt a közvetlen eszmecserére, és az iskola egyházi átvétele óta eltelt időszak tapasztalatainak megosztására.


Az iskolánkban tett látogatás végeztével a kerületi elnökség részt vett az I. kerületi Evangélikus Egyházközség Márton napi vacsoráján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése